Logitech Cube – Mouse, Touchpad si Presenter

Logitech Cube - Mouse, Touchpad si Presenter

Daca aveti nevoie de un mouse care sa indeplineasca functiile de zi cu zi, dar care sa va foloseasca si in timpul prezentarilor in PowerPoint, Logitech are acum o solutie foarte interesanta. Noul Cube poate fi utilizat in ambele situatii si vine cu un bonus foarte interesant: un panou tactil pentru scrolling.

Desi se numele sugereaza un design in forma de cub, carcasa acestuia este mai degraba un paralelipiped cu muchii rotunjite, care nu pare sa fie foarte ergonomic. Logitech se lauda insa cu software-ul Flow Scroll, care interpreteaza miscarile facute cu degetul pe suprafata de sus a mouse-ului. Astfel, parcurgerea unui document sau a unei pagini de internet ofera o experienta foarte asemanatoare unui touchscreen de telefon sau tableta.

Pentru a intra in modul „presenter”, mouse-ul trebuie doar sa fie ridicat de pe masa, intrucat dispune de un senzor de miscare. Un click in partea de sus a mouse-ului va aduce urmatorul slide, in timp ce un click in acelasi loc cand mouse-ul este intors pe o parte va intoarce documentul la slide-ul precedent.

Conectarea la un PC se face prin intermediul unui reciever wireless, compatibil cu o plaja larga de dispozitive Logitech. Cube va fi prezent la CES 2012, si se va lansa in America si Europa incepand cu aceasta luna. Pretul sugerat de producator este de 70 de dolari sau echivalentul in euro.

Citește și: