Lexmark se restructureaza. Renunta la un segment intreg din afacere.

Lexmark se restructureaza. Renunta la un segment intreg din afacere.

Intr-o perioada in care criza globala este mai evidenta ca niciodata, multe companii de IT sunt lovite de probleme si sunt obligate sa ia decizii radicale. Lexmark este una dintre ele.

LexmarkX1100

Compania a anuntat ca se retrage din segmentul de piata al imprimantelor inkjet (jet cerneala). Miscarea aparent banala va lasa 1700 de persoane fara locuri de munca la nivel global iar pana in 2015 se va reflecta si in inchiderea unei fabrici de consumabile pentru imprimantele deja aflate pe piata. Incasarile Lexmark au scazut in prima jumatate a anului cu 66 procente, perioada in care a si taiat 625 de posturi pentru a compensa pierderile financiare.

Ca o alta solutie rapida, pe langa concedieri si restructurari, Lexmark se va axa mult mai mult pe produsele business si solutiile foto (scannere high ned). Momentan, compania va oferi in continuare service, suport si consumabile pentru clientii imprimantelor inkjet.

Desi cocheteaza cu ideea de a vinde afacerea de imprimante inkjet in forma ei actuala unei companii terte, se pare ca situatia trebuie rezolvata rapid. In cifre, Lexmark spera ca renuntarea la divizia de inkjet sa se reflecte in economii de 95 de milioane dolari anual.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI