Obiectivul cu cea mai larga vedere panoramica – descoperit si cu pretul pus

Obiectivul cu cea mai larga vedere panoramica - descoperit si cu pretul pus

Fisheye-6mm2.8-001

Chiar daca obiectivele pentru DSLR-uri au un obicei in a ajunge la niste dimensiuni sau preturi exagerate, intotdeauna este placut sa vezi un comparatie absoluta intr-un domeniu.

In imaginea de mai sus puteti vedea in detaliu lentila obiectivul cu cea mai larga vedere panoramica creat vreodata de un producator. Obiectivul pentru un efect de tip Fisheye nebunesc a fost creat de Nikon si are 6mm o diafragma F 2.8 si o distanta focala f/2.8. de 6mm

Lentila Obiectivul poarta titlul de ultra angular extrem si a fost gandita pentru a acoperi suprafata unei imagini de 24 x 36 mm. Pentru prima oara, a fost prezentat la targul Photokina desfasurat la Cologne Koln in Germania, in 1970. Are 5,2 kilograme, o lungime de 171 mm si un diametru de 236 mm. Creat dintr-un sistem optic de 12 elemente grupate in 9 grupuri, acest lentila obiectiv genereaza captureaza imagini la un unghi de 220 grade.

Obiectivul a fost descoperit de Gray Levett – co-fondator la dealerului de produse Nikon Grays of Westminster, si se afla acum la vanzare pentru suma de 160.000 $.

Speram totusi ca astfel de dispozitive sa ajunga intr-un muzeu mai degraba decat la capatul unui body de DSLR full-frame.

Fisheye-Case-001-.2

Citește și:
Etichete: