Obiectivul cu cea mai larga vedere panoramica – descoperit si cu pretul pus

, 25 Apr, 14:22

Fisheye-6mm2.8-001

Chiar daca obiectivele pentru DSLR-uri au un obicei in a ajunge la niste dimensiuni sau preturi exagerate, intotdeauna este placut sa vezi un comparatie absoluta intr-un domeniu.

In imaginea de mai sus puteti vedea in detaliu lentila obiectivul cu cea mai larga vedere panoramica creat vreodata de un producator. Obiectivul pentru un efect de tip Fisheye nebunesc a fost creat de Nikon si are 6mm o diafragma F 2.8 si o distanta focala f/2.8. de 6mm

Lentila Obiectivul poarta titlul de ultra angular extrem si a fost gandita pentru a acoperi suprafata unei imagini de 24 x 36 mm. Pentru prima oara, a fost prezentat la targul Photokina desfasurat la Cologne Koln in Germania, in 1970. Are 5,2 kilograme, o lungime de 171 mm si un diametru de 236 mm. Creat dintr-un sistem optic de 12 elemente grupate in 9 grupuri, acest lentila obiectiv genereaza captureaza imagini la un unghi de 220 grade.

Obiectivul a fost descoperit de Gray Levett – co-fondator la dealerului de produse Nikon Grays of Westminster, si se afla acum la vanzare pentru suma de 160.000 $.

Speram totusi ca astfel de dispozitive sa ajunga intr-un muzeu mai degraba decat la capatul unui body de DSLR full-frame.

Fisheye-Case-001-.2

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Stimate domn care ati redactat acest minunat articol,

As dori sa va aduc la cunostinta doua aspecte minore, exotice as spune. In primul rand nu inteleg ce e cu lentila asta care are 12 lentile in interiorul sau (mai mici, probabil), si care are 6 mm, o distanta focala de f2.8 si, totusi, reuseste sa aiba in acelasi timp si o lungime de 171 mm si un diametru de 236 mm. Banuiesc ca acei 6 mm la care faceti referire initial reprezinta diagonala, altfel nu-mi explic. Si, in sfarsit, am cautat Cologne pe harta Germaniei de-am innebunit si n-am gasit un astfel de oras. Banuiesc ca e de vina harta, e o editie mai veche.

Si acum serios: distanta focala a acestui obiectiv (nu lentila) e de 6 mm, iar f2.8 semnifica apertura (sau diafragma) maxima. In acelasi timp, in limba acestei natii amarate orasul la care va referiti cu inocenta se numeste Koln (o-ul are umlaut, dar n-am diacritice germane la mine). Astept sa mai compilati astfel de articole foarte interesante si instructive si dupa ce veti absolvi cu succes ciclul primar. Nu e o problema ca n-ati reusit de 15 ori pana acum, simt eu ca anul asta e un an bun pentru semidocti. Sincere felicitari si acestui site deosebit, care v-a permis sa va manifestati plenar cultura, spre incantarea publicului larg.

Radu Neagu

True, a fost corectat articolul.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail