Lenovo K800: primul smartphone cu procesor Intel din lume

Lenovo K800: primul smartphone cu procesor Intel din lume

Smartpnone Intel

Cum totul se intampla la CES 2012, era si normal sa avem parte de cat mai multe premiere. Una dintre ele este anuntarea unui nou tip de smartphone bazat pe tehnologie de procesare Intel.

Lenovo K800 este primul telefon din lume care va incorpora un procesor Atom. Mai exact, jucaria va fi „propulsata” de un Intel Atom Z2460 supranumit si Medfield. Printre dotari, regasim o camera de 8 megapixeli, un display de 4 inci, precum si tehnologia Intel WiDi care va permite conectarea wireless a dispozitivului la monitoare externe.

Surpriza vine din partea celor de la Motorola, care au anuntat ca vor urma exemplul  Lenovo si vor lansa cel putin un model bazat pe Atom. Asta inseamna ca Motorola+Intel+Google= LOVE, iar amatorii de smartphone-uri vor avea parte de surprize placute in 2012.

Ramane sa urmarim si reactia celor de la ARM, care momentan detin suprematia absoluta in materie de procesoare pentru platformele mobile. Cum un pic de concurenta intre producatori nu strica niciodata utilizatorului final, asteptam sa vedem lansate cat mai multe si mai performante smartphone-uri Intel.

Sursa: Techradar