Lenovo face prima achizitie de software din istoria companiei

Lenovo face prima achizitie de software din istoria companiei

In urma cu cativa ani ar fi venit ca o surpriza ca o companie precum Lenovo sa faca o achizitie software. Avand insa in vedere cat de mult companii precum Google sau Apple au subtiat linia dintre producator de software si de hardware, deja nu ne mai mira nimic.

lenovo-stoneware

Lenovo s-a orientat cu cea mai noua achizitie a sa catre cloud computing, asemeni intreagii industrii, de altfel. Compania americana Stoneware Inc. a fost achizitionata de catre compania chineza, o mutare unica pentru Lenovo, care de obicei se rezuma la achizitii din domeniul hardware.

Scopul achizitiei este destul de clar. Lenovo isi doreste sa ofere servicii de cloud pentru propriul portofoliu de produse. Indiferent daca vorbim de sincronizare de date, backup wireless sau control de la distanta, o companie precum Stoneware este cea mai scurta cale pentru a-si atinge scopul si pentru a mari vanzarile. Daca vor construi un portofoliu de produse pe partea de cloud computing, sistemele Lenovo ar putea deveni mult mai utile si in sectorul business, unde servicii de remote admin sau end-to-end encryption sunt mult mai cautate.

Stoneware este o companie cu sediul in Salt Lake City, Utah, cu 67 de angajati. In comunicatele sale, Stoneware se lauda cu milioane de utilizatori pentru serviciile companiei din domenii precum educatie si sectorul public. Termenii financiari ai afacerii nu au fost facuti publici, insa ne asteptam sa se finalizeze pana la sfarsitul lui 2012.

Citește și: