Lenovo creeaza un dock universal pentru notebook-uri cu USB 3.0

Lenovo creeaza un dock universal pentru notebook-uri cu USB 3.0

lenovo_thinkpad_usb_3

Ne-am obisnuit in momentul in care ne orientam catre un sistem portabil sau ultraportabil sa facem un compromis legat de conectica. Cu solutii precum cea de mai sus de la Lenovo, s-ar putea sa nu mai avem aceasta problema.

Gandit ca o solutie pentru utilizatorii de notebook care nu-si permit sa renunte la o conectica complexa si la posibilitatea de a utiliza mai multe monitoare simultan, Lenovo a creat ThinkPad USB 3.0 Dock. Compatibil cu toate sistemele care folosesc USB 3.0, nu doar cele de la Lenovo, noul dispozitiv este propulsat de un cip grafic DisplayLink DL-3900 pentru o parte semnificativa din functionalitate.

Gadget-ul se va lansa global la mijlocul acestei luni si va avea un pret de 180 dolari.  Face cateva lucruri magice ocupand un singur port USB 3.0 pentru conectarea la sistemul mama. Mai precis, dock-ul integreaza 5 porturi USB 3.0, 2 porturi DVI pentru configuratii multi display, 2 doua porturi Gigabit Ethernet plus audio line in/out.

Desi de cele mai multe ori se pot spune extrem de putine despre o astfel de solutie, gradul sporit de compatibilitate combinat cu fiabilitatea utilizarii unui singur cablu USB 3.0 pentru conectare fac din acest aparat raspunsul la 100 de probleme. Nu vi se pare?