Lenovo are si el oficial ultrabook-uri in Romania

Lenovo are si el oficial ultrabook-uri in Romania

Incepand de astazi Lenovo are si el „oficial” ultrabook-uri pe piata romaneasca. Spun „oficial” pentru ca vad ca se practica lansarile pentru fiecare producator in parte.

 

Cele doua modele lansate sunt, dupa cum spune si denumirea, U310 si U410, doua ultrabook-uri de 13 si respectiv 14 inci. Acestea sunt dotate cu procesoare Ivy Bridge si la prima vedere nu se diferentiaza foarte mult ca si configuratie de restul produselor de acest gen. Interesanta este alegerea culorilor pentru carcasele acestora. In functie de preferinte, le veti putea achizitiona in nuante denumite Sapphire Blue, Aqua Blue, Cherry Blossom, Graphite Grey si Metallic Red.

Nu inteleg un lucru, de ce au ales sa le compare cu cartile? O carte serioasa are cel putin 300 de pagini si nu vreau sa ma gandesc la grosimea acesteia, pe cand un E-Reader… 🙂 Intelegeti voi la ce ma refer. Probabil comparatia este facuta pentru a se potrivi cu reclama de mai jos.

Acum, ca ne-am descretit fruntile, sa va spun si cateva detalii tehnice. In principiu, cel de 13 inci vine cu grafica Intel, HD 3000, un maxim de memorie RAM  de 4 GB, HDD de 500 GB si un SSD de 32 GB folosit pentru caching. SSD-ul ajuta la pornirea rapida a aplicatiilor si a sistemului de operare fiind pe conector mSATA. Fratiorul mai mare, cel de 14 inci include grafica dedicata Nvidia GT610M cu memorie video de 1 GB, nu foarte puternica insa mai mult decat ce ofera placa integrata de la Intel.  Maximul de memorie RAM creste aici la 8 GB si putem alege un HDD si de 1 TB, bineinteles cu SSD-ul de 32 GB recomandat.

Procesorul se alege in functie de cerintele cumparatorului si poate fi un Intel Core i3, i5 si chiar si i7.

Greutatea… Hmm… 1,7 Kg si 1,8 Kg pentru U310 si respectiv U410. Aici nu se mai aliniaza la restul produselor sau la cerintele pietei, dar sunt inca in specificatiile Intel pentru acest segment. Probabil ca sunt ceva mai rezistente decat alte modele, insa cel mai sigur vinovata este carcasa din plastic si nu din metal a acestora.

Vestea buna este ca pretul de plecare este mai mult decat rezonabil, de 3.000 lei pentru cel de 13 si de 4.000 lei pentru cel de 14. Mai jos, poze pentru toate gusturile:

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Ultrabooks Lenovo IdeaPad/”/]

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI