Lenovo anunta noi computere Ultrabook, Netbook si o tableta

Lenovo anunta noi computere Ultrabook, Netbook si o tableta

Acum ca suntem in toiul evenimentului CES 2012, jucatorii importanti de pe piata de computere portabile incep sa prezinte oferta din viitorul nu foarte indepartat. Lenovo a prezentat pana acum doua modele noi de netbook-uri, doua noi ultrabook-uri si o tableta cu Android.

Netbook-urile sunt numite IdeaPad S200 si S206, iar diferenta intre ele este constituita de procesoarele folosite. S200 vine cu procesor Intel Atom N2800 „Cedar Trail”, in timp ce S206 este bazat pe AMD C60. In rest, ambele mini laptopuri au display de 11,6 inci, 2 GB de memorie RAM, HDMI, cititor de carduri SD, si baterie cu doua celule care ofera patru ore de utilizare. Hard disk-ul de 500 GB este standard in ambele versiuni, in timp ce versiunea cu procesor Intel poate fi echipata cu un SSD de 32 GB, la cererea clientului. Ambele modele vor veni la un pret echivalent cu 350$ si se vor lansa in luna iunie.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Lenovo S200/]

Cand vorbim de oferta de ultrabook-uri, avem de a face cu o versiune noua pentru seriile IdeaPad U300, si U400. Noul U310 vine ca un upgrade mai ieftin la U300s, cu acelasi display de 13 inci cu rezolutie 1366×768, baterie de opt ore si 4 GB RAM, plus integrare cu tehnologia WiDi. Noutatile sunt portul USB 3.0 si un cititor de carduri, elemente omise din prima editie a acestei linii. De asemenea, pentru stocare se poate opta pentru un HDD de 500 GB, sau pentru un SSD de 64 GB. U410 este in mare parte la fel pe partea de specificatii, avand insa avantajul unui cip grafic dedicat: NVIDIA GeForce 610M cu 1GB de memorie. Ambele modele vor avea preturi care incep de la 700$, insa spre diferenta de alte ultrabook-uri, acestea sunt putin mai grele, fiind mai apropiate de zona portabilelor ce cantaresc doua kilograme.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Lenovo U310U410/]

Cand vine vorba despre tablete, Lenovo a adus la CES 2012 asa numitul IdeaPad S2, bazat pe sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Acesta dispune de un procesor Snapdragon 8x60A sau 8960 (in functie de model: LTE sau GSM) tactat la 1,5 GHz. Asemeni Asus Transformer, Lenovo va oferi ca accesoriu o tastatura dock. S2 va fi o tableta subtire (8,69 mm) si usoara (580 g), cu display de 10 inci, posibilitatea de a initia apeluri telefonice, va dispune de 1 GB de memorie RAM, memorie interna de pana la 64 GB, HDMI micro, si doua camere foto/video (1,3 mp pe fata si 5 mp pe partea din spate). Bateria interna ar trebui sa tina aproximativ 9 ore, in timp ce dock-ul mai adauga inca noua ore de functionare, pe langa cele doua port-uri USB 2.0, trackpad multitouch si reader SDXC. Din pacate, nu exista detalii despre pretul si disponibilitatea acestui dispozitiv.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Lenovo S2/]

Citește și: