Lenovo a lansat cel mai usor ultrabook de 14 inci: X1 Carbon

Lenovo a lansat cel mai usor ultrabook de 14 inci: X1 Carbon

Lenovo x12

Lenovo incearca sa capteze din nou atentia publicului cu o serie noua de ultraportabile, iar cel mai impresionant dintre toate este un nou ultrabook cu ecran de 14 inci, ThinkPad X1 Carbon.

Auto intitulat cel mai usor ultra portabil de 14 inci, X1 Carbon este cel mai nou sistem Lenovo care se incadreaza in specificatiile titlului de ultrabook. Este propulsat de cele mai noi procesoare Ivy Bridge de la Intel, multe dintre ele inca sub NDA. Dupa cum ii spune si numele, noul X1 este dominat de o carcasa din fibra de carbon. In cel mai gros punct al sau, masoara 18 milimetri, in timp ce greutatea sa este de doar 1,36 kilograme.

Are o tastatura confortabila, retro iluminata si reuseste sa gazduiasca atat un touchpad incapator, cat si un pointer clasic – omniprezent in sistemele Thinkpad. Are un port USB 2.0 si unul 3.0, un mini DisplayPort si o mufa de casti de 3,5mm. Faptul ca nu lipsesc nici macar un SD Card Reader sau un cititor de amprente nu fac decat sa atraga si mai tare atentia asupra faptului ca vorbim de un notebook in toata regula. Diferenta este ca e mult mai usor si mai compact. Carcasa este rezistenta la amprente datorita unui material negru, care pare a avea o textura cauciucata.

Panoul promite sa fie peste medie, cu o rezolutie de 1600 x 900 pixeli, o putere luminoasa de 300 niti si unghiuri de vizibilitate foarte largi.

Desi nu avem inca un pret pentru acest sistem, exista deja o optiune de upgrade prin includerea unui modul 3G, cu loc pentru SIM, care sa faca experienta utilizarii in deplasare mult mai placuta.

Disponibil in urmatoarele 2 luni, noul X1 Carbon va fi dotat cu aceeasi functie Rapid Charge ca si modelul initial. Aceasta functie se reflecta intr-un timp de incarcare de doar 30 de minute pentru ca bateria ultrabook-ului sa ajunga la 80%.

Lenovo x11

Citește și: