League of Legends a fost hack-uit – multe informatii au fost furate

League of Legends a fost hack-uit - multe informatii au fost furate

lol

Serverele unuia dintre cele mai populare action RTS-uri gratuite –  League of Legends au fost victima unui atac de tip hacking.

Dupa ce o serie de servicii online au fost sparte, in ultima saptamana jocul de tip free-to-play League of Legends a primit acelasi tratament. Creatorul jocului – Riot Games a recunoscut problema, iar unii din directorii companiei, Marc Merrill si Brandon Beck, au scris un post pe blog detaliind ce a fost si, mai ales, ce nu a fost victima atacului.

Hackerii au accesat o serie de baze de date aferente serverelor din Uniunea Europeana. Printre informatiile furate s-au numarat adrese de email, parolele de acces, numele reale ale utilizatorilor si data nasterii. In acelasi post, Merrill si Beck ne asigura ca nu au fost afectate informatiile de plata.

Ca de fiecare data, solutia este sa va schimbati repede datele de autentificare. Alternativa este sa asteptati un email de la Riot Games in care sa fiti obligat sa treceti prin respectiva procedura de schimbare a parolei.

Ca o informatie interesanta, anul trecut serverele League of Legends au fost atacate intr-o maniera asemanatoare de baietii de la LulzSec. Cu speranta ca al vostru cont nu a fost afectat, va recomandam sa nu asteptati emailul creatorilor LoL.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: