Kinect devine portabil datorita proiectului Patina

Kinect devine portabil datorita proiectului Patina

Indiferent cat de util este un senzor Kinect, pana acum aceasta minunatie tehnologica putea fi folosita doar in casa, conectata la o sursa de curent alternativ. Situatia s-a schimbat datorita unui grup de cercetatori de la Universitate din Bristol, UK.

Patina Kinect

Lucrand de la zero pentru a crea un senzor Kinect autonom, rezultatul, desi nu foarte spectaculos, implica un volum de munca titanic. Sistemul creat in cadrul programului Patina include pe langa camerele dintr-un senzor original, o baterie si un mijloc de transmisie a datelor pe calea aerului: fie WiFi, fie un modem de mare viteza.

Pentru ca lucrurile sa mearga unse cu acest proiect, in ecuatie a mai fost introdus un computer single-board pe Linux creat de Gumstix care se afla de asemenea in cutia de mai sus. Acesta, pe langa faptul ca preia informatiile venite de la camerele din Kinect, asigura si un trafic fluent in cazul in care vreti sa transmiteti in timp real informatiile respective catre un smartphone sau ecran mai mare.  Clipul de mai jos detalieaza procedura folosin un smartphone Galaxy Nexus.

Intregul scenariu de asamblare este publicat intr-un post pe blogul Universitatii si tot acolo se descrie in detaliu faptul ca partea logica/matematica este asigurata de o placa de circuite home made. Daca va numarati in clubul micilor fizicieni sau pur si simplu vreti sa va creati propria placa de circuite in timp ce si invatati sau sa experimentati ceva electronica, exista o solutie simpla. Schema folosita pentru realizarea placii de circuite din sistemul de mai sus este disponibila online atat in format CadSoft Eagle cat si Gerber.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: