Kaspersky identifica spamul doar uitandu-se la poze

Kaspersky identifica spamul doar uitandu-se la poze

kaspersky Spam image IDNu este o tehnologie extraordinar de sofisticata, si la fel cum se intampla pentru toate sistemele de calcul analiza imaginilor ce reprezinta spam se face prin comparatia cu unele deja marcate ca si rauvoitoare.

Spam-ul este intr-adevar una dintre cele mai mari probleme ale unui utilizator de internet, as putea sa spun a majoritatea oamenilor in scurt timp. In primul rand acesta poate contine virusi sau linii de cod mailitioase sau pur si simplu duc la ingreunarea traficului sau functiuonarea unui server de mail. Sigur, Yahoo, Google sau alte servicii online fac o treaba destul de buna ina cest sens, insa utilizatorii corporatisti care folosesc servere de mail interne nu beneficiaza de filtre atat de avansate.

Kaspersky Lab a inregistrat in Rusia brevetul cu numarul 2453919, care acopera o noua metoda de identificare a spam-ului prin imagini. In primul rand, imaginea este impartita in obiecte separate, fiecaruia fiindu-i atribuita o schita proprie. Apoi, pe baza elementelor care compun formele (segmente cu linii drepte sau arcuite) si a modului in care acestea se grupeaza in limitele acelor forme, cate o semnatura este generata pentru fiecare componenta in parte. Semnatura rezultata este apoi comparata cu semnaturile altor obiecte care au fost identificate in mesajele spam cu imagini.

Sper ca tehnologia sa fie la fel de eficienta si pe prezentarile PowerPoint cu mesaje subliminale pe care le primim cu totii indiferent daca vrem sau nu. 🙂

Citește și:
Etichete: