Jet Injector: tehnologie pentru injectii fara ac [+VIDEO]

Jet Injector: tehnologie pentru injectii fara ac [+VIDEO]

MIT jet-injector

Unul dintre cele mai cunoscute moduri de a speria copiii, bineinteles imediat dupa temutul „Bau-Bau”, sunt injectiile. Problema este ca exista si destul de multi adulti care inca se mai tem de terifiantele ace care isi fac loc prin piele pentru a administra un tratament la nevoie.

Cercetatorii de la MIT au dezvoltat un nou sistem de administrare a medicamentelor injectabile: Jet Injector. Acesta este capabil sa livreze in organism doze exacte dintr-un medicament si la adancimi diferite, totul cu o marja minima de eroare.

Practic, avem de-a face cu un fel de „pistol” ultra-performant care are la baza un magnet incojurat de un bobinaj. Dupa cum noteaza si cei de la ubergizmo.com, in functie de curentul care strabate bobinajul, magnetul ajunge sa impinga un piston cu pana la 343 de metri pe secunda (viteza sunetului). Datorita vitezei imprimate, medicamentul patrunde in tesuturi printr-un tub de dimensiunea unei trompe de tantar. Asa cum majoritatea dintre noi nu simtim exact momentul in care suntem muscati de o astfel de insecta, tot la fel nu vom putea simti nici adminsitrarea cu ajutorul Jet Injector-ului.

Pe langa eliminarea discomfortului si a temerilor, noul sistem de injectare permite administrarea unor tratamente specifice datorita metodei non-invazive, precum si a exactitatii cu care poate fi utilizat: tratamentul ochilor sau al urechii interne.

Mai jos aveti si un videoclip de prezentare din care puteti afla mai multe detalii despre modul in care a fost proiectata aceasta „injectie a viitorului”, precum si principiile de functionare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: