Japonezii au realizat primul „mech” comercial

Japonezii au realizat primul

Daca aveti un milion de dolari la indemana, va puteti lua cel mai performant robot al momentului realizat de Suidobashi Heavy Industry. Intitulat Kuratas, cu o intaltime de 4 metri si cantarind 4,4 tone, monstrul de mai jos este cea mai buna interpretare a ideii de „mech” pe care o vedem in jocuri video si in desenele animate japoneze.

Kuratas Suidobashi

Rezultatul colaborarii dintre Wataru Yoshizaki si Kogoro Kurata este aparent un monstru imens metalic, care vine cu un control extrem de eficientizat pentru intregul arsenal de comenzi al robotului. Cu un pret total de 1,35 milioane de dolari, creatorii ideii sunt foarte incantati de rezultatele obtinute in teste de noul lor robot.

Kuratas vine cu 30 de incheieturi hidraulce, motiv pentru care isi poate misca fara probleme, in orie moment: mainile, piciorului. Pe partea de armament robotul poate trage cu apa si artificii. Robotul foloseste roti obisnuite pentru deplasare iar pasul urmator pentru creatori este sa-l faca se se deplaseze singur pe teren denivelat.

In clipul de mai jos veti vedea mai multe detalii legate roboti si va veti face o parere daca merita, sau nu, sa cheltuiti atatia bani pe o jucarie. Cum era de asteptat, robotul a fost lansat pentru prima oara in Japonia si tot de acolo sunt si clipurile atasate.

Etichete: