iOS 5.1.1 da semne de Facetime pe 3G

iOS 5.1.1 da semne de Facetime pe 3G

iphone facetime 3g

iOS 5.1.1. nu a venit cu multe functii noi dupa cum ati aflat in urma cu cateva saptamani. Cu toate acestea, Apple se pare ca a mai strecurat o functie intr-o etapa incipienta.

Desi am asteptat cu totii posibilitatea de a initia si prelua apeluri Facetime in mod 3G, acum a aparut primul semn ca Apple ia serios in considerare implementarea acestei functii. Steve Jobs a zis in 2010, la debutul Facetime ca ,,trebuie sa lucram cu operatorii de telefonie pentru a ne pregati pentru viitor”. Aceasta afirmatie, desi a fost prima indicatie ca Apple a creat Facetime pentru conversatii video prin intermediul unei conexiuni de date celulare, nu neaparat WiFi, doi ani mai tarziu aproape nimic nu s-a schimbat – ,,aproape” fiind cuvantul cheie.

Mesajul de mai sus a fost sesizat in momentul in care un utilizator dezactiva conexiunea 3G in timpul unei conversatii Facetime. Statistic, acesta este cea mai clara dovada a influentei pe care ar putea-o avea o conexiune de date asupra unui apel Facetime la un moment dat. In mod evident, mesajele de mai sus sunt veridice, si implicau o confirmare suplimentara cand venea vorba de activarea sau dezactivarea conexiunii 3G. Din pacate, dupa cum se vede in cronometrul din bara de titlu din capturile de mai sus, in momentul respectiv activarile si dezactivarile respective nu au influentat buna desfasurare a apelului.

Ramane sa vedem daca iOS 6 va lansa aceasta functie a apelului 3G peste o conexiune de date celulare, iar operatori precum Orange sau Vodafone nu o vor restrictiona. Nu de alta, dar asa s-a intamplat si cu functia de internet tethering pentru care operatori precum Orange percepeau o taxa suplimentara pentru activare.

Citește și: