Internet Explorer pe XBOX 360?

Internet Explorer pe XBOX 360?

Microsoft Internet Explorer Kinect

In lunile care urmeaza, utilizatorii de XBOX 360 s-ar putea sa aiba posibilitatea de a utiliza o versiune modificata de Internet Explorer pentru a naviga pe internet in conditii optime pe consola de gaming a Microsoft.

Surse sigure din cadrul Microsoft le-au confirmat celor de la The Verge ca, desi XBOX 360 deja include un motor de cautare pe internet propulsat de Bing, in stadiul actual acesta se rezuma la rezultate sub forma de continut multimedia. O noua versiune de  Internet Explorer gandita special pentru XBOX 360 va face o treaba grozava daca va aduce in mainile gamerilor un browser perfect functional, neoblingu-i pe utilizatori sa se ridice din fata televizorului sau sa plece din sufragerie.

Experienta de navigare pe internet pe consola va fi imbunatatita si de integrarea cu senzorul Kinect. Gesturi si comenzi vocale vor putea fi folosite pentru a accesa continut cat mai rapid folosind motorul Bing, insa vor putea fi introduse si adrese specifice folosind controllerul clasic de XBOX. Aceleasi surse de incredere au confirmat faptul ca prezenta unui senzor Kinect nu este obligatorie  pentru a beneficia de noua aplicatie.

Desi in acest stadiu de dezvoltare nu avem o data sigura referitoare la lansarea noului serviciu, avand in vedere proximitatea conferintei E3, sunt mari sanse ca Microsoft sa se laude in respectivul cadru atat cu aceasta implementare de IE, dar si cu multe alte noutati.

Citește și: