04 ian. 2012 | 16:03

Interfata Holo obligatorie pentru Ice Cream Sandwich

ACTUALITATE
Interfata Holo obligatorie pentru Ice Cream Sandwich

Vesti bune pentru cei care prefera experienta Android nealterata de producatorii de astfel de terminale! Toate dispozitivele cu Ice Cream Sandwich care vor oferi suport pentru Android Market, vor fi nevoite sa foloseasca tema implicita oferita de Google, numita Holo. Motivul din spatele acestei decizii este crearea unui standard, indiferent de compania producatoare.

Acest lucru nu inseamna ca Samsung sau HTC nu isi vor putea aplica temele TouchWiz, respectiv Sense in cazul ecranului de pornire, insa Google va pune la dispozitie uneltele necesare pentru a le integra intr-un mod placut din punct de vedere vizual in designul deja existent. De asemenea, aceasta initiativa se extinde chiar si la nivelul widget-urilor si aplicatiilor, care vor putea folosi fie designul Holo, fie versiunea modificata a producatorilor de dispozitive.

Acest lucru nu inseamna insa ca toate telefoanele si tabletele cu Android 4.0 vor avea meniuri identice, insa va facilita o tranzitie mai usoara de la un dispozitiv la altul.