Interfata de Windows 8 ajunge pe iPhone – merge de minune

Interfata de Windows 8 ajunge pe iPhone –  merge de minune

 

Printr-o tema pe care o puteti achizitiona cu 1,5 dolari, pe nume Metroon, oricine poate experimenta o mostra semnificativa din functionalitatea Windows 8 Metro pe un iPhone sau iPod Touch.

Metroon

Aplicatia Metroon, disponibila pe orice iPhone cu jailbreak, prin intermediul Cydia, functioneaza ca o tema pe care o puteti activa sau dezactiva dupa bunul plac. Desi depinde de jailbreak, motiv pentru care multi dintre voi probabil nu o veti experimenta niciodata, aplicatia se instaleaza usor. Are nevoie de o alta aplicatie, Dreamboard, pentru a lucra in conditii optime, iar dupa ce ati reusit sa o instalati veti fi surprins intr-un mod placut.

In primul rand, Metroon nu afecteaza performanta iPhone-ului si vine cu tot ce aveti nevoie pentru a prinde gustul sistemului de operare Microsoft. Apoi, exista un ecran de blocare cu notificari, ceas si control pentru muzica pe care il puteti ,,impinge” in sus. Aproape toate aplicatiile pot fi asociate unor tile-uri din ecranul principal si se poate modifica dimensiunea sau pozitia respectivelor tile-uri. Cu un singur click pe un tile va puteti intoarce in interfata clasica de iPhone, si cu un swipe din marginea din dreapta a ecranului va puteti intoarce in interfata Metro.

Am avut ocazia sa experimentez aceasta tema si trebuie mentionat faptul ca atentia pentru detaliu este incredibila si, probabil, efortul din spate este pe masura. Desi e greu de spus daca merita un dolar si jumatate, daca reduceti intreaga aplicatie la o demonstratie in fata prietenilor, sigur isi va justifica banii.

Citește și: