Interesul dezvoltatorilor: BlackBerry merge in jos, dar exista o explicatie

Interesul dezvoltatorilor: BlackBerry merge in jos, dar exista o explicatie

Desi rezultatele studiului de mai sus, realizat de Baird Equity Research despre RIM sunt in mare parte previzibile, Research in Motion nu a pierdu mult timp si si-a trimis un ,,soldat” de incredere pentru a spulbera zvonurile.

Interes dezvoltatori

Dupa publicarea studiului de mai sus, Alec Saunders, vicepresedinte la RIM pentru relatii cu dezvoltatorii, si-a exprimat „socul” intr-un post pe blogul companiei. Potrivit lui, cifrele din respectivul studiu nu au in vedere si ceea ce vedem in realitate.

Pentru ca o dezmintire oficiala este egala cu zero daca nu este intarita de cifre, Saunders a mentionat faptul ca numarul utilizatorilor de BlackBerry App World a crescut in ultimul an cu 157%, in timp numarul ce numarul  de aplicatii pentru posesorii de PlayBook a crescut cu 15.000 din ianuarie. Ca un argument suplimentar al unei situatii mult mai roz decat cea descrisa de studiu, Alec Saunders a afirmat ca sesiunile de comunicare BlackBerry 10 Jams desfasurate la nivel global sunt pline de dezvoltatori si utilizatori interesati de platforma.

Din pacate, cifrele si situatia optimista descrisa de Saunders, la care se adauga si vestea ca App World-ul a atins 3 miliarde de aplicatii descarcate, nu infirma neaparat rezultatele studiului. Interesul dezvoltatorilor a scazut in ultimele 3 luni, iar situatia are mari sanse sa se inrautateasca pana la lansarea efectiva a produselor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI