24 ian. 2012 | 17:26

Intel va include 4G in sistemele SoC

ACTUALITATE
Intel va include 4G in sistemele SoC

Intel se va axa pe includerea capabilitatilor WWAN (Wireless Wide Area Network), adica module 3G sau 4G in noile S0C-uri create de companie, asa a precizat in cea mai recenta conferinta Paul Otellini, CEO-ul companiei. SoC-urile se refera la sistemele foarte mici (System pon a Chi) ce se preteaza pentru tablete si smartphone-uri. Acest lucru va ajuta la promovarea feroce a lui Infineon Wireless, companie achizitionate de Intel in urma cu un an.

„Business-ul wireless mareste portofoliul de tehnologii de comunicare Intel cu platforme mobile si celulare de varf, intregind puterea lui Intel in WiFi WiMAX cu cea de pe domeniul 2G si 3G, toate acestea combinandu-se pentru a ajunge la o cale de accelerare a implementarii 4G LTE”, se declara intr-un comunicat de presa recent.

Noul business se va numi IMC – Intel Mobile Communications si va functiona ca o entitate proprie in cadrul comaniei, oferind suport si pentru platforma ARM, cat si pentru cele x86.

Ne putem astepta ca viitoarele procesoare Atom care vor aparea pe piata anul viitor sa detina deja un modul 3G sau 4G inclus.