Intel si-a propus un an plin de sisteme noi dotate cu Ivy Bridge

Intel si-a propus un an plin de sisteme noi dotate cu Ivy Bridge

Ivy Bridge

Avand in vedere avansul de performanta care vine din adoptia noilor platforme Ivy Bridge, era si normal ca Intel sa aiba niste cifre exacte legate configuratiile pe care urmeaza sa le vedem in viitorul apropiat.

La o prezentare desfasurata zilele trecute, Intel nu a ezitat sa se laude cu numarul exact de sisteme pe care l-a obtinut in dialogurile cu producatorii OEM referitoare la adoptia noii platforme Ivy Bridge. Mai precis, este vorba de 65 de modele de sisteme All-in-one, 200 de sistem desktop si nu mai putin de 300 de tipuri de notebook-uri, toate acestea pana la sfarsitul anului.

In cadrul aceluiasi eveniment mentionat de The Verge, Intel a anuntat o serie noua de procesoare quad core destinate in principal creatorilor de continut si PC-urilor de gaming. Procesoarele destinate sistemelor din segmentul busines – VPro si procesoarele low-voltage, destinate mai ales ultrabook-urilor, vor fi anuntate in aproximativ o luna. Printre altele, noua arhitectura vine cu USB 3.0, PCIe 3.0, la care se mai adauga si suport pentru tehnologia Intel Thunderbolt. La acest capitol din urma, cu toate ca pana si Intel recunoaste ca sunt doar 21 de dispozitive compatibile Thunderbolt disponibile global, pana la sfarstiul anului se pare ca vor fi 100, iar pana la mijlocul lui  2013 vor fi cateva sute.

Desi suntem inca la inceputul dominatiei Ivy Bridge, marele val este anuntat la inceputul anului viitor, cu o noua serie de procesoare cu nume de cod Haswell.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: