Intel pregateste noi procesoare pentru mobile – va face trecerea la 22nm

Intel pregateste noi procesoare pentru mobile -  va face trecerea la 22nm

intel 22nm

Intel mai are mult de munca pana sa devina un jucator important in domeniul procesoarelor pentru smartphone-uri si tablete, dar cel putin incearca. Un nou timeline pentru procesoarele Intel a ajuns sa circule pe internet si infatiseaza doua noi procesoare pentru portabile planificate pentru 2013.

Imaginea de mai sus, de o claritatea indoielnica, a fost capturata la o intalnire cu investitorii desfasurata in Sata Clara – California, unde CEO-ul Intel Paul Otellini a profitat de ocazie pentru a anunta cateva detalii legate de urmatoarele procesoare dedicate aproape in integral smartphone-urilor. Este vorba de Merrifield si 6331, CPU-uri care vor folosi o tehnologie de productie de 22 nm. In timp ce Merrifield va fi un procesor dual core destinat smartphone-urilor de varf, 6331 va fi un single core gandit pentru aparatele ieftine. Aparent Merrifield va integra si un nou GPU. Tot in acest flux de ganduri este mentionat pentru 2014 un nou chip creat printr-un proces de fabricatie pe 14 nm.

Avand in vedere ceea ce exista deja pe piata, precum procesoarele Snapdragon si Tegra 3, Intel va avea mai mult de munca pana sa devina un jucator important in domeniul procesoarelor pentru portabile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: