Intel munceste pentru standardizarea bateriilor din ultrabook-uri

Intel munceste pentru standardizarea bateriilor din ultrabook-uri
Alexandru Puiu
11:41 13.04.2012

ubook_10

In aceasta saptamana, Intel a initiat un proiect de standardizare a bateriilor utilizate de producatorii de ultrabook-uri cu scopul de a micsora semnificativ costurile de productie ale dispozitivelor.

Pe langa faptul ca un singur tip de baterii folosite in toate ultrabook-urile ar fi mai ieftin de produs, in anumite scenarii s-ar putea chiar reflecta intr-o performanta sporita a sistemelor. In cifre, Intel spera in adoptarea unei baterii cu un diametru de 60 x 80 mm. Noile baterii vor avea celule cu un diametru de 16 mm, mai subtiri decat cele cu diametru de 18 mm intalnite intr-o mare parte din modelele actuale.

Desi aceste standarde promovate de Intel sunt doar sugerate producatorilor, nu si impuse, adoptarea lor la scara larga nu ar avea decat efecte benefice pentru companii precum ASUS, HP, Acer, Dell, Toshiba si altele. Pe de alta parte, Intel recunoaste ca exista si baterii cu celule de 14 metri, insa adoptarea respectivelor tipuri s-ar reflecta in costuri mai mari de productie si ar desfiinta intreaga idee care sta la baza conceptului.

Ramane sa vedem daca gigantii din domeniu vor fi de acord cu solutia propusa de Intel sau vor incerca sa-si personalizeze si mai mult sistemele ultra portabile pentru a iesi in evidenta intr-o piata dominata de dispozitive care seamana parca prea mult intre ele.

 

ubook_37

Comentarii
loading...