Intel colaboreaza cu Devicescape – promite WiFi mai accesibil

Intel colaboreaza cu Devicescape - promite WiFi mai accesibil

LG_Ultrabook_Z330_02-580x434

Cele mai multe ultrabook-uri, ultraportabile sau notebook-uri vin fara acces nativ la internet. Din motive necunoscute, modulele 3G/4G nu mai sunt atat de populare ca in urma cu cativa ani, cand au fost inventate.

Incercand sa eficientizeze accesul la conexiuni internet fara fir de pe intreg mapamondul, Intel, desi nu a definit ca standard un  modem 3G in configuratia conceptului de ultrabook, a facut un alt lucru extrem de util.

Incheind un parteneriat cu Devicescape, fiecare ultrabook si tableta pe platforma Intel va veni preinstalat cu un utilitar pentru management de conexiuni al respectivei companii.

Ne vom putea conecta oriunde si oricand la internet, cu conditia sa fim in zona unuia dintre milioanele de hotspoturi ale Devicescape. Daca partea de integrare a utilitarului va fi facuta cum trebuie, ne putem astepta ca respectivul utilitar sa se descurce singur intr-un procent considerabil de scenarii. Se va conecta singur online, va cauta in permanenta retele accesibile si va incerca sa implice efort zero din partea utilizatorului.

Coagulate intr-un asa zis CVN – Curated Virtual Network, retelele WiFi de la Devicescape au mult mai multe avantaje pe partea de stabilitate si infrastructura. 8 milioane de retele wireless din 100.000.000 global sunt la indemana. Baza de date in sine a fost creata prin sortarea retelelor dupa performanta, viteza si stabilitate, motiv pentru care au si fost agregate intr-un procent atat de mic dintr-un numar total atat de mare.

Citește și:
Etichete: