Intel anunta un Barebone cu i3 pentru entuziasti

Intel anunta un Barebone cu i3 pentru entuziasti

Cu toate ca performanta sclipitoare nu a fost punctul forte al celei mai noi generatii de procesoare Core i3, Intel s-a gandit sa lanseze ceva si pentru persoanele cu un buget mai redus sau pentru producatorii OEM care vor sa ofere un HTPC compact.

intel-nuc-09-13-12-01

NUC sau Next Unit of Computing este numele celui mai nou pachet marca Intel format exclusiv dintr-o carcasa, o placa de baza cu procesor integrat si IGP, plus o sursa care sa alimenteze sistemu, totul la doar 400 dolari.

Disponibil undeva in luna octombrie, NUC are un raport de dimensiune de 4 x 4 inci si reuseste sa fie mult mai mic decat o placa de baza mini-ITX. Tot acest sistem construit in jurul unui Intel Core i3 Ivy Bridge va mai avea un IGP Intel HD 4000, doua sloturi SO-DIMM pentru memorie DDR3, un slot M-SATA pentru un SSD, un slot mini-PCI pentru o placa Wireless, trei porturi USB si un HDMI. Ca o mica variatie de configuratie, Intel va comercializa aceste cutiute in doua versiuni: una cu Thunderbolt si alta care foloste un pic din spatiu pentru a gazdui un port fizic Ethernet pe partea din spate a carcasei.

Un produs atractiv din multe puncte de vedere, acest pachet de la Intel initial nu a fost gandit pentru utilizatorii finali, insa compania a cedeat presiunii internautilor pentru a-l face disponibil si intr-o varianta comercaiala.

Citește și: