Intel a inaugurat Student Open Lab in cadrul Universitatii Politehince din Bucuresti

Intel a inaugurat Student Open Lab in cadrul Universitatii Politehince din Bucuresti

Intel a inaugurat astazi Student Open Lab in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti. Acesta este un laborator de informatica dotat cu sisteme care au la baza cele mai noi procesoare Intel si sunt dedicate dezvoltarii de software Open Source. Cei care vor face dezvoltarea sunt studentii, care vor putea folosi acest laborator si in alte scopuri educationale.

 

Sase sute cinci zeci de studenti din Politehnica inscrisi in anii intai si al treilea vor avea acces la noul laborator in anul universitar 2012-2013, putand sa participe aici la laboratoare de Sisteme de Operare si sa isi realizeze diversele proiecte sau lucrari de licenta, dizertatie sau doctorate, iar profesorii vor putea realiza teme de cercetare in domeniul Open Source. De asemenea, Intel si Politehnica din Bucuresti au semnat un Memorandum prin care cele doua entitati vor lucra impreuna pentru a contribui la dezvoltarea la nivel universitar ale domeniilor Open Source, Mobile Computing, High Performance Computing, Parallel Computing si Proiectarea Sistemelor de Operare.

Cu aceasta ocazie, Intel a anuntat ca va oferi burse in anul universitar 2012-2013. Acestea vor ajunge la opt studenti si vor consta atat in sustinere financiara, cat si in mentorship din partea inginerilor Intel si acces la documentatie de ultima ora.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Intel Politehnica/”/]

Citește și: