Intel a anuntat un design de referinta pentru o tableta de 7 inci – Studybook

Intel a anuntat un design de referinta pentru o tableta de 7 inci - Studybook

Intel Reference

In aceste zile, Intel a dat publicitatii un design de referinta pentru tableta de 7 inci care poarta numele de Intel Studybook.

Creata ca un gadget pentru trafic greu, un pic mai rezistenta la socuri decat ne-au obisnuit tabletele moderne, noua tableta va rula fara probleme atat Honeycomb, dar si Windows 7, peste care va veni preinstalat software educational. Face parte dintr-o serie de produse educationale, in care se incadreaza si Classmate Convertible, despre care Intel se lauda ca a ajuns in mainile a peste 7 milioane de elevi de pe intreg mapamondul.

Designul de referinta vine cu un ecran de 7 inci, o rezolutie a panoului de 1024 x 600, un procesor Atom Z650, un minimum de 1 GB RAM, o camera in fata si una in spate, un port USB 2.0, un HDMI si un locas accesibil pentru un card SIM si pentru Micro SD. Ca specificatii exterioare, tableta este construita din plastic, are 544 grame si Intel spune ca rezista la caderi de la 70 centimetri. Pe partea de software dispozitivul va veni cu aplicatie e-Reader Kno si suita de aplicatii stiintifice LabCam.

Intel crede ca daca producatorii respecta designul creat de ei ca litera de lege un astfel de dispozitiv ar putea fi comercial disponibil cu un pret de sub 200$. Ramane sa vedem daca unul din producatorii anuntati ca parteneri pentru Studybook se va agita sa-l materializeze in curand.

Citește și: