Instagram da tonul la Facebook pentru mobile

Instagram da tonul la Facebook pentru mobile

new facebook ios

Noul update Facebook pentru mobile include o interfata ceva mai apropiata de Instagram. Modificarile au intrat deja in vigoare in variantele de iOS si Android si ofera un preview pentru imaginile publicate de utilizatori intr-un stil inspirat din cel al celebrei aplicatii foto.

De acum, in News Feed, fotografiile sunt afisate pe toata latimea display-ului, intr-un chenar patrat, fiind mult mai simplu sa vezi continutul acestora fara sa fie necesara incarcarea completa a imaginii. Din pacate, aceasta aditie ocupa mai mult spatiu si pe verticala, acum putand fi afisat un singur post cu imagini odata pe ecranul telefonului. De asemenea, „stirile” individuale sunt separate acum de un spatiu gol, iar fiecare dintre acestea are propriul sau lacas individual pe un fundal alb.

Ciudata este decizia de a separa modul de afisare pe tablete si telefoane, pe ecranele mai mari fiind folosita o interfata mai apropiata de cea veche, cu bare orizontale care separa fiecare item. Tot curios este faptul ca imaginile ies din chenarele albe in varianta pentru telefoane.

Probabil avem de a face cu o simpla versiune de test a noii interfete, fiind clar nevoie de mai multa finisare in acest moment.

Citește și: