24 apr. 2012 | 00:37

Inginerul care a creat ZX Spectrum sustine Raspberry Pi

ACTUALITATE
Inginerul care a creat ZX Spectrum sustine Raspberry Pi

Inginerul care a  pus baza unuia dintre primele computere, ZX Spectrum, sustine proiectul Raspberry Pi, mentionand ca simplitatea este cheia pentru a-i atrage pe tinerii programatori.

Intr-un interviu fascinant oferit BBC, Richard Altwasser, cel care a creat ZX Spectrum, si-a exprimat incantarea pentru proiectul Raspberry Pi, un computer de dimensiunea unei carti de vizita, ieftin si flexibil, care a fost construit pentru a capta atentia tinerilor interesati de programare.„Sunt un inginer, si sunt incantat de ideea ca oamenii vor fi incurajati de disponibilitatea lui Raspberry Pi pentru a incepe sa programeze singuri.”

Despre ZX Spectrum

ZX Spectrum Sinclair a fost un computer ce a jucat un rol foarte important in domeniul programarii in anii 80, care in aceasta saptamana aniverseaza 30 de ani de la crearea acestuia. O parte a atractiei pentru acest computer a fost usurinta cu care se puteau scrie programe. Altwasser este de parere ca puterea de procesare mult mai mare a lui Raspberry Pi fata de acesta nu ii confera un avantaj mult mai mare, avand in vedere ca vine la 30 de ani de evolutie tehnologica fata de Spectrum.

„Daca privesti din punct de vedere al performantei numarul de pixeli afisati este de 140 de ori mai mare, puterea de procesare este de 200 de ori mai mare, si dispune de o memorie de mii de ori mai mare ca si Spectrum. Ai crede ca puterea de procesare ii ofera un avantaj mult mai mare lui Raspberry Pi. Parerea mea este ca viziunea si atentia tinerilor nu a crescut foarte mult in acesti 30 de ani. Importanta nu este viteza unui computer ci viteza cu care il scoti din cutie si poti incepe sa scrii un cod pentru acesta„, a declarat Altwasser in intervul catre BBC.