Inevitabilul se produce: Oamenii prefera filmele online, nu pe disc

Inevitabilul se produce: Oamenii prefera filmele online, nu pe disc

Online streaming

Chiar daca iniatial discurile in format Blu-ray au venit cu un set de avantaje semnificative, viitorul nu este atat de roz pentru mediile inscriptionate, raporteaza Bloomberg.

IHS Screen Digest a facut o statistica a carei concluzie este ca americanii folosesc un serviciu de streaming video in aproape orice casa. Aceiasi cercetatori au relevat faptul ca in 2012 aproximativ 3,4 miliarde de filme vor fi vizionate online in mod legal, in conditiile in care in 2011 cifra a fost de 1,4 miliarde. In ceea ce priveste vizionarile de filme in format clasic, DVD sau Blu-ray, 2,4 miliarde de filme vor fi vizionate in acest mod in scadere cu 7,7% fata de 2011.

Ca dispozitiv de streaming preferat, o statistica interesanta confirma faptul ca de regula se opteaza pentru o consola de jocuri.

Ca jucatori in domeniu, Netflix si Amazon Prime Instant Video sunt responsabile de 94% din toate filmele vizionate online, in timp ce doar 1,3% folosesc iTunes ca mijloc preferat de inchiriere de continut.

Pe partea de costuri, IHS a calculat un pret mediu de 0,51$ pentru un film vizionat online, in timp ce pentru un mediu inscriptionat (DVD – Blu-Ray) media fost de 4,72$.

Ramane sa vedem daca astfel de servicii vor veni si in tara noastra, in acel moment poate va scadea si la noi gradul de piraterie. Ce ziceti?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI