India e pe primul loc – trimite mai multe spam-uri decat SUA

India e pe primul loc - trimite mai multe spam-uri decat SUA

how-viagra-spam-works-large

Desi toti ne frustram cand vedem casuta de posta electronica plina de spam, e placut sa vezi ca se fac studii pentru a descoperi macar de unde vine in realitate acest amalgam de emailuri nedorite.

India este sursa principala de mesaje de tip spam la ora actuala, potrivit unui studiu realizat de cei de la compania de securitate Sophos. In primele 3 luni din 2012, India a trimis nu mai putin de 9,3 procente din cantitatea globala de spam, in crestere cu 1,3% fata de cele 8% din aceeasi perioada a anului trecut.

O realizare mai interesanta vine insa din faptul ca aceasta cifra a pus India in fata Statelor Unite, care pana in acest moment detinea primul loc la trimis spam. Dubios e ca majoritatea mailurilor de acest gen vin din computere infectate cu troieni care peste noapte au devenit sisteme de tip botnet.

Pe acest subiect, Sophos a concluzionat de mult timp ca utilizatorii incepatori de PC-uri din tari in curs de dezvoltare sunt cea mai buna gazda pentru malware.

Global, raspandirea de spam este aceeasi ca anul trecut cu tari precum Coreea de Sud si Rusia continuand sa fie pe locurile 3 si 4 in respectivul top. Schimbarile de procentaje in ceea ce priveste raspandirea acestei probleme nu s-au reflectat decat in diferente mai mici intre tari fara sa influenteze clasamentul.

Desi aparent numarul mailurilor de tip spam a scazut, aceasta impresie este cauzata de o tranzitie a spam-ului clasic din casuta de email pe retelele sociale. Facebook, Twitter sau Pinterest sunt acum gazdele perfecte pentru mesaje nedorite si reclame agresive la diverse servicii.

Citește și: