09 iul. 2012 | 15:59

Incep sa apara repercusiunile achizitiei Face.com

ACTUALITATE
Incep sa apara repercusiunile achizitiei Face.com

Face.com

In urma cu trei saptamani, anuntam ca Facebook a mai facut o achizitie, Face.com. Tot atunci, citam promisiunile dezvoltatorilor de la Face.com, care anuntau ca nu vor inceta suportul pentru API-urile de recunoastere faciala pentru care erau renumiti. Acum, din pacate, situatia s-a schimbat la 180 de grade.

Printr-un email trimis catre dezvoltatori, Face.com a explicat ca achizitia companiei de catre Facebook nu le va mai permite sa ofere suport pentru API-urile create anterior. Pana si pe pagina principala a site-ului se mentioneaza faptul ca „lucram cu dezvoltatorii Face.com la aceasta tranzitie cu scopul de micsora suportul pentru API-urile noastre”.

Tot ca o consecinta a achizitiei, aplicatia Klik de iOS a disparut din AppStore. Aplicatia era dezvoltata in-house de Face.com, iar daca nu va salvati pana pe 20 iulie tot continutul din aplicatie riscati sa pierdeti orice imagine capturata prin intermediul acesteia.

Incercand sa ofere mai multe detalii legate de schimbarea de atitudine, baietii de la Face.com au afirmat ca se vor axa exclusiv pe proiecte noi la Facebook. Cel mai greu de inteles este insa motivul pentru care aceasta directie nu a fost mentionata din prima zi, ca in cazul altor companii achizitionate de Facebook.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele