Incantor: un nou joc interactiv transforma World of Warcraft in realitate

Incantor: un nou joc interactiv transforma World of Warcraft in realitate

incantor-WOW

V-ati dorit vreodata sa aveti o bagheta magica cu ajutorul careia sa faceti vraji si sa va spulberati prietenii… evident, in joaca? Un nou proiect Kickstarter al celor de la Moveable Code are mari sanse sa se transforme in realitate daca va primi finantare de la internauti.

Jocul Incantor foloseste o bagheta cu senzori de miscare cu ajutorul careia puteti face gesturi traduse in vraji virtuale de catre un smartphone. Cu respectivul smartphone interactionati folosind o conexiune Bluetooth si tot acelasi smartphone va afiseaza interfata jocului, cu vrajile disponibile si alte cateva detalii care tin de jucator, plus o harta cu inamicii.

Conceptul ar putea parea destul de complex la inceput, insa clipul de mai jos descrie intreaga experienta de gaming. Creatorii Incantor isi definesc jocul ca un World Of Warcfrat reflectat in realitate. Din punctul meu de vedere, acest joc are insa mai multe in comun cu Harry Potter. Integreaza multe elemente de MMORPG, iar dupa o perioada invatati vraji mai multe, va mariti nivelul personajului si, nu in ultimul rand, deveniti din ce in ce mai bun la facut vraji.

Momentan, jocul include 13 moduri de joc in single sau multi player, iar creatorii isi doresc materializarea a 10 tipuri de baghete diferite achizitionabile. Multiplele baghete ar trebui sa fie aferente unor clase diferite de jucatori cu aptitudini si vraji diferite. Bagheta va costa 60 de dolari. Puteti juca jocul si doar cu smartphone-ul, fara bagheta, dar cu siguranta nu va mai fi la fel de interesant.

Ramane sa vedeti singuri daca va veti convinge de aplicabilitatea acestui joc. Personal, mi se pare ca face o treaba foarte buna in a lega efortul fizic de gadget-uri si socializare, elemente care pe termen lung ar putea transforma Incantor intr-un succes.

Incantor este programat pentru lansare inainte de sfarsitul acestui an.

Citește și: