Imprimante Inkjet in drum spre… arta

Imprimante Inkjet in drum spre… arta
12:27 16.07.2012

Desi nu mai suntem asa de entuziasmati de ideea de imprimare ca in urma cu 5 sau 10 ani, imprimantele sunt departe de a se fi devalorizat si de a-si fi pierdut din utilitate.

Incercand sa faca ceva deosebit cu o serie de imprimante inkjet, Campbell Laird a decis ca aceste dispozitive reprezinta un mijloc de a genera obiecte de arta.

Arta laser

Plecand de la o simpla forma vectoriala, ce este printata pe aceeasi foaie de hartie de mai multe ori, rezultatele sunt fantastice.

Secretul sta in faptul ca, odata cu fiecare succesiune, forma imprimata trece prin mici schimbari. Indiferent daca este repozitionata intr-un anumit fel sau culoarea ii este schimbata, atata timp cat o forma este reimprimata intre 10 si 80 de ori, este imposibil ca rezultatele sa nu fie spectaculoase. Rezultatele acestei metode sunt atat de neprevazute, incat pana si artistul a recunoscut: „Am o vaga idee legata de modul in care va arata opera de arta. Pur si simplu creste organic cu fiecare trecere.”

Pentru o singura lucrare, sunt necesare in medie intre 5 si 7 ore si, din pacate, imprimantele folosite nu rezista foarte bine, motiv pentru care Laird a recunoscut ca pabugele in ceea ce priveste aparatura folosita ajung la cateva mii de dolari.

loading...