Ikea se apuca de integrat TV-uri si sisteme audio din fabrica

Ikea se apuca de integrat TV-uri si sisteme audio din fabrica

Ikea integreaza TV-uri si sisteme audio din fabrica

Chiar daca Ikea a devenit renumita pentru mobila extrem de variata si usor de asamblat, pana la sfarsitul acestui an se pare ca va incerca sa isi faca un nume si in zona de electronica.

In cadrul unei noi linii de produse ce urmeaza sa ajunga pe piata in aceasta toamna in Suedia, Franta, Italia, Spania, Danemarca, Norvegia si Portugalia, urmand ca in 2013 sa ajunga in intreaga lume, Ikea va integra produse electronice direct din fabrica.

Mai precis, e vorba de LED TV-uri si sistem audio 2.1 cu subwoofere wireless, elemente care vor fi integrate cu mare precizie in mobila in asa fle incat sa nu fie vizibile cabluri. Pe langa faptul ca intregul ansamblu de mai sus va fi disponibil in mai multe culori, TV-ul va folosi tehnologia LED, va fi Full HD si va avea o rata de refresh de 400 Hz. Disponibil in 4 diagonale, LED TV-ul va avea 4 porturi HDMI, 2 porturi USB cu suport pentru redare de fisiere DivX HD.

LED TV-ul pentru mobila Ikea va fi produs de o companie chinezeasca intitulata TCL, aceeasi companie care mai poarta numele de RCA in SUA si Alcatel in Europa.

Intregul sistem va putea fi controlat cu o singura telecomanda, fiind creat pentru o utilizare extrem de prietenoasa, iar ca pret de pornire va avea 995$ cu o garantie de 5 ani.

Desi nu se cunosc mai multe specificatii sau la ce preturi vor veni restul configuratiilor, pentru un adaos de informatii puteti urmari clipul de mai jos.

Citește și: