Huawei Ascend P1 S – Cel mai subtire smartphone din lume… si inca ceva?!

Huawei Ascend P1 S - Cel mai subtire smartphone din lume... si inca ceva?!

Cui nu ii plac smartphone-urile? Toti suntem „bolnavi” dupa tehnologie si ne dorim cu disperare cel mai nou si mai puternic smartphone, chiar daca deseori nu avem nevoie de el. Pretul este intr-adevar o problema pentru ultimele aparitii. Huawei se ocupa de mult de smartphone-uri pe piata asiatica si este, de asemenea, cunoscut pentru preturile ceva mai reduse in Europa, la terminale nu tocmai performante insa.

Ei bine, noul Huawei Ascend P1 S pare sa schimbe putin problema performantei. Cei de la Huawei promit ca este la momentul actual cel mai subtire smartphone din lume echipat cu procesor dual-core. Grosimea lui se rezuma la doar 6,68 mm, ceea ce este cu adevarat impresionant, depasind competitorii de departe cu aceasta caracteristica.

Display-ul de 4,3 inci cu rezolutie de 960×540 pixeli este protejat de Gorilla Glass, iar procesorul nu este altul decat ARM Cortex A9, cu doua nuclee si cu o frecventa de 1,5 GHz.

Surpriza, sistemul de operare este chiar Android 4.0, Ice Cream Sandwich.

Ascend P1 (fara terminatia S) va disponibil in acelasi timp, cu aceleasi functionalitati si specificatii, insa cu o grosime de 7,69 mm. Sincer, nu imi dau seama de ce au realizat doua terminale cu aceleasi specificatii unul mai subtire decat celalalt. Probabil la finalizarea lui P1 aparuse un alt smartphone, de la alt producator, cu o grosime mai mica si, ca sa demonstreze ca pot, au realizat unul cu 0,7 mm mai subtire, altfel nu imi explic. Camera foto, cea principala, este de 8 megapixeli si poate filma la rezolutie 1080p, iar cea frontala de 1,3 megapixeli si filmeaza la 720p.

Memoria RAM este suficienta pentru multe aplicatii multitasking – 1 GB, iar cea interna este de 4 GB, fiind posibila extinderea ei cu un card microSD.

Ei, iar ecranul… ehee! Ecranul se spune ca ar fi Mega Super AMOLED – nu stiu, sincer, ce inseamna asta: ori Samsung, producatorul si cel care detine patentele pentru acest ecran, a ramas in pana de idei la capitolul denumiri, ori este vorba despre Super AMOLED Plus si au inteles gresit cei de la Huawei. 🙂

Cei care nu apreciaza aspectul sobru, negru pot achizitiona terminalul si pe culoare roz sau alb. Ceva imagini cu smartphone-ul mai jos, iar daca vreti si un video clic AICI:

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/HuaweiAscend/]

Citește și: