HTC nu a avut efectul scontat asupra lui Beats

HTC nu a avut efectul scontat asupra lui Beats

Daca HTC si-a cumparat anul trecut mai mult de jumatate din Beats cu scopul de a-si reinventa linia de telefoane mobile, Beats se pare ca nu mai este multumita de angajament si vrea sa-si recastige libertatea.

beatsbydre

Cele 300 milioane dolari cheltuite de HTC pentru un brand, o pereche de casti si un logo pe fiecare smartphone de varf se pare ca nu au avut rezultatul scontat pentru nici una din partile participante la intelegere. Ca urmare, 25% din actiunile Beats vor fi achizitionate inapoi de Beats contra sumei de 150.000.000 dolari.

Desi proaspata intelegere permite companiei mai multa flexibilitate cand vine vorba de extinderea liniei globale de distribuitie, in acelasi timp nu-i scoate pe cei de la HTC complet din ecuatie. Cu 25% din companie, HTC va continua sa fie compania externa cu cea mai mare parte din Beats, insa va inceta sa detina majoritatea actiunilor companiei infiintate de Jimmy Iovine si Dr. Dre.

In urma actului prin care s-au stabilit drepturile partilor participante, s-a hotarat ca nu le va fi foarte usor celor de la Beats sa incheie partenerariate noi. Acest procent de 25% din companie, pe care il vedem cu alt proprietar fata de acum o saptamana, le-a cumparat pentru inca un an celor de la HTC termentul de partener exclusiv cand vine vorba de smartphone-uri cu Beats Audio.

Ramane acum sa vedem in ce miscari se va reflecta tranzactia de 150 milioane dolari cand vine vorba de produse noi si de parteneriate noi in domenii in care nici nu te asteptai. In acest moment, exista deja un parteneriat cu Chrysler pentru un nou model de masina 300S cu sonorizare Beats, iar din parteneriatul cu HP tocmai a aparut o varianta speciala de Pavilion DM4 imbracata de la cap la coada pe partea de audio de Beats.

Citește și: