HTC isi largeste orizonturile – a mai facut o achizitie

HTC isi largeste orizonturile - a mai facut o achizitie

HTC_Logo_Black

Dupa ce anul trecut a facut o investitie semnificativa in brandul Beats, vehiculata a fi pe la cateva sute de milioane de dolari, nu a trecut mult si HTC a continuat cu o procedura de largire a domeniului de activitate. Respectiva investitie a venit dupa ce, la inceputul lui 2011, aceiasi baieti de la HTC au bagat 40 milioane$ intr-un serviciu de gaming online intitulat OnLive. Avand in vedere ca Beats a achizitionat luna aceasta serviciul MOG de streaming de muzica, nu putem decat sa credem ca si HTC a avut ceva de spus la respectiva masa a negocierilor.

Revenind insa la momentul actual, HTC a achizitionat in aceste zile 20% din serviciul de streaming SyncTV, continuand trendul de deschidere a optiunilor catre noi directii. SyncTV este un sistem de Video on Demand cu transmisie globala care are contracte pentru obtinerea de continut, printre altii, cu NBC Universal, Dream Link Entertainment din Japonia, Lime TV din Caraibe.

Interesul s-ar putea sa fi venit insa din alta parte. SyncTV se ocupa in house si cu dezvoltarea unor solutii sotware pentru a face serviciul accesibil pe smartphone-uri, tablete, console de jocuri si Smart TV-uri. Acest deal nu ar fi fost insa complet daca Intertrust, compania tata a SyncTV, nu ar fi adus la masa si cateva patente pe care le-a licentiat celor de la HTC pentru a fi utilizate in urmatoarele smartphone-uri.

Daca HTC va aduce respectivul serviciu si la noi in tara, unde suntem incredibil de restrictionati cu privire la achizitia de continut Video On Demand, nu putem decat sa percepem ca laudabila aceasta achizitie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: