HP se restructureaza – multi angajati isi pierd locul de munca

HP se restructureaza - multi angajati isi pierd locul de munca

meg whitman_hp

Ca urmare a unui trimestru financiar dezastruos, cumulat cu o piata care oricum merge per ansamblu in jos, HP nu are de ales si se restructureaza.

Pana la 30.000 de angajati isi vor pierde locul de munca in urmatorul an. Din forta totala de munca a HP, de aproximativ 320.000 de angajati, se vehicula ca 10 – 15% sa fie disponibilizati, iar surse apropiat de HP au confirmat pentru AllThingsD cifra de 30.000 ca fiind cea corecta. Dintre acestia, aproximativ 5000 de muncitori vor fi fortati sa se pensioneze anticipat.

Desi nu se lucreaza neaparat in pierdere, CEO-ul Meg Whitman a decis ca HP sa treaca prin aceasta etapa pentru a putea reinvesti banii economisiti in proiecte noi. Cu o medie de cheltuieli de aproximativ 100.000 dolari per angajat, suma salvata ar fi in jurul a cateva miliarde de dolari.

Un val asemanator de concedieri a avut loc in urma cu cativa ani, pe vremea cand Mark Hurd era in fruntea companiei. La momentul respectiv insa, banii economsiti nu au fost reinvestiti.

Trebuie retinut ca aceasta tactica va viza toate sectoarele de activitate ale companiei, nici macar managementul nu va fi ocolit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: