25 apr. 2012 | 18:15

HP LaserJet TopShot Pro M275 un multifunctional cu scanare 3D

ACTUALITATE
HP LaserJet TopShot Pro M275 un multifunctional cu scanare 3D

HP a lansat astazi un nou model de multifunctional ce inglobeaza un scanner 3D si poate printa imediat imaginile preluate la o calitate de apreciat, dupa cum se spune.

HP LaserJet TopShot Pro M275 reprezinta o denumire destul de complexa a aparatului, care este destinat companiilor mici si mijlocii precum si consumatorilor ce ii vor gasi utilitatea.

Ce face de fapt acest aparat? Este vorba despre o imprimanta ca oricare alta, care, pe langa binecunoscutele functii de printare direct de pe internet sau de pe dispozitive mobile ce detin un modul Wireless, poate scana obiecte 3D si poate printa in 2D o imagine foarte reusita a acestora. Trebuie sa recunosc ca as vedea un avantaj in folosirea acestei imprimante pentru ceea ce fac eu. Pozele de produs, bineinteles cele care incap pe imprimanta, suprafata de scanare fiind de dimensiunea unei coli A4, iar inaltimea maxima de 20-25 cm, ar iesi mult mai reusite cu acest aparat.

Cum functioneaza scanner-ul? Capul din imaginea detine o camera foto de 8 Megapixeli si preia 6 imagini din unghiuri putin diferite ale subiectului. Imprimanta are langa camera foto si un blit pe care il regleaza automat pentru a reduce umbrele ce apar in mod normal la fiecare unghi de fotografiere. Apoi recompune cele 6 imagini intr-una singura si le printeaza la o rezolutie destul de buna pe hartie. Rezultatul este foarte interesant pentru ca cele 6 unghiuri de fotografiere impreuna cu lipsa umbrelor produsului ofera un efect 3D interesant.

Gandit pentru a usura activitatea IMM-urilor sau a micilor intreprinzatori, multifunctionalul permite acestora sa scaneze usor si sa trimita pe Internet, în timp real, imagini cu produsele dorite. O altă caracteristica menita sa ajute utilizatorul este functia de scanarea simultana a mai multor carti de vizita si includerea automata a informatiilor de pe ele in bazele de date ale companiei. Practic, toate datele de contact cuprinse într-o carte de vizita sunt salvate automat de HP TopShot in campurile potrivite dintr-o baza de date interna.

„In Statele Unite, multifunctionalul este folosit in special de cei care pun in vanzare diferite produse pe Internet. In tara noastra, credem ca va fi folosit de proprietarii de restaurante pentru crearea meniurilor. E mult mai usor sa alegi un fel de mancare atunci cand vezi fotografia”, spun reprezentantii HP.

Lansare HP LaserJet TopShot Pro M275

Cei care vor sa afle mai multe despre multifunctionalul HP LaserJet TopShot Pro M275 o pot face aici, iar daca doriti o asemenea jucarie o puteti gasi in momentul de fata in oferta magazinelor online pentru preturi ce pleaca de la 1400 de lei. In curand vom vedea si cum se comporta in realitate si daca reuseste sa suplineasca toate pozele dintr-un viitor articol de pe site-ul nostru. Pana atunci va las in compania unui clip de prezentare, care va poate „lumina” mai mult.