HP Envy Spectre XT: functioneaza scuza ca inspiratia nu vine de la Apple?

HP Envy Spectre XT: functioneaza scuza ca inspiratia nu vine de la Apple?

HP Envy Spectre

Chiar daca marca „HP” troneaza ostentativ pe spatele carcasei din aluminiu eloxat al celui mai nou ultrabook de la HP – Envy Spectre XT, 9 internauti din 10 s-au grabit sa compare acest model cu MacBook Air-ul de la Apple. Bineinteles, vorbim de partea de design, caci la capitolul hardware oricum nu sunt variatii teribile intre producatorii ultrabook-urilor, in general.

Si noua ni se pare extrem de penibila scuza referitoare la liniile de design „Apple like”, dar iata ca intr-un comunicat al celor de la HP s-a folosit urmatoarea afirmatie ca argument pentru designul folosit in noul Envy Spectre XT: „Nu datorita Apple am ajuns aici, ci datorita modului in care sunt dezvoltate tehnologiile.” Sa fie oare astfel de informatii o dovada ca tehnologia din sistemele Apple este dezvoltata cu cativa ani inainte de oricine altcineva, urmand ca ulterior sa functioneze ca o sursa de inspiratie?

In acest stil de comunicare, e mai clar ca cine se scuza se acuza. Oricum, vicepresedintele responsabil de design industrial la HP, Stacy Wolf, a atras atentia asupra faptului ca, desi Spectre XT are foarte multe in comun cu Macbook Air-ul de ultima generatie, are la fel de multe caracteristici care-l diferentieaza.

Sa vedem in ce ar consta asemanarile si deosebirile. Daca similaritatile sunt ofensatoare, in cea de-a doua coloana, la diferente, intra partea inferioara a carcasei dominata de cauciuc pentru aderenta, plus layout-ul tastaturii care, surpriza, nu este de Mac, ci de Windows. La capitolul puncte in comun, au intrat linistitie trasaturile de design ascutite si culorile predominant argintii folosite, cu mentiunea ca „in aceasta directie se orienteaza ultrabook-ul”. „Nu este vorba de faptul ca Apple a facut-o primul, ci de faptul ca formatul unor astfel de sisteme este pur si simplu orientat in aceasta directie – n.r. cel mai probabil de catre Intel”.

Noul HP Envy Spectre XT va fi comercial disponibil pe 8 iunie, dar preturi asociate acestor sisteme nu se cunosc.

Voua cum vi se pare P Envy Spectre XT ?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: