HIS HD 7970 IceQ X GHz Edition – Mai rece, mai silentioasa si mai rapaida

HIS HD 7970 IceQ X GHz Edition – Mai rece, mai silentioasa si mai rapaida

Mai rece, mai silentioasa si mai rapida este de altfel si motto-ul seriei de placi IceQ de la HIS. HIS HD 7970 IceQ X GHz edition este de altfel cea mai noua placa grafica, bine gandita pentru orice sesiuni de gaming.

HIS HD 7970 IceQ X GHz Edition

HIS HD 7970 IceQ X GHz edition are o crestere de 18 procente din punct de vedere al energiei consumate si frecvente de 1000 MHz/nucleu grafic si 1500 MHz pentru memoria grafica, spre deosebire de 925 MHz si respectiv 1375 MHz in varianta de referinta. Dupa cum sugereaza si numele HIS a introdus pe acest model si sistemul de racire IceQ X, care ofera valori cu aproximativ 17 procente mai bune decat modelul de referinta. Placa detine o pereche de ventilatoare de 89 mm care racesc radiatorul parcur de 3 heatpipe-uri de 6 mm grosime si alte doua de 8 mm grosime. Radiatorul este integral construit din cupru si masoara 40×47 mm.

Solutia software de overcocking oferita de producator este ceva mai interesanta si mai usor de folosit. Aceasta ofera setari ceva mai avansate pentru placa grafica, si se intelege foarte bine cu controlul de turatie al ventilatoarelor acesteia. Placa a fost construita sa reziste, ventilatoarele sunt garantate pentru nu mai putin de 50.000 ore de functionare si a fost adaugat inca un BIOS ca rezerva in caz ca sunt probleme cu primul. Avand in vedere ca modelul este ceva mai special s-a decis includerea ca bundle si un set de jocuri de genul Far Cry 3, Hitman, Medal of Honor: Warfighter. Sa speram totusi ca acest bundle va ajunge si pe rafturile magazinelor din romania in curand si la un pret decent.

HIS HD 7970 IceQ X GHz Edition 2

Citește și: