HexGL – Gaming in browser la un alt nivel

HexGL – Gaming in browser la un alt nivel

HexGL este un joc remarcabil din punct de vedere grafic pe care il puteti juca direct in browser, gratie HTML5, JavaScript si WebGL.

webgl

Gratuit si inspirat din seria Wipeout, racerul futurist este realizat de Thibaut Despoulain, un student de 22 de ani, student in cadrul universatii Belford Montbeliard. Jocuk a fost creat ca o dovada a eficientei si performantei unor standarde web precum HTML5, WebGL si JavaScript si nu face decat sa ne aminteasca inca o data ca jocurile din browser nu trebuie nici pe departe sa se rezume la Flash.

Legat de mecanica jocului, trebuie sa alegeti nivelul de detalii dorit, in functie de configuratia computerului folosit, un circuit si o naveta. Trebuie atras atentia asupra faptului ca jocul este pe cat de pretentios pe atat de aratos, asa ca ar fi mai bine ar fi sa ramaneti pe setarile „mobile” daca nu aveti o placa video serioasa din ultimii doi ani.

Momentan nu exista posibilitatea de multiplayer, insa clasamentele globale ar trebui sa va motiveze suficient pentru a va face sa va intoarceti din cand in cand la HexGL. Jocul este disponibil pe http://hexgl.bkcore.com/.

Citește și: