HDD-urle de 2.5 inch vor fi mai folosite pentru PC-urile desktop

HDD-urle de 2.5 inch vor fi mai folosite pentru PC-urile desktop

HDD-urile de 2.5 inchi, actual folosite in laptop-uri vor fi din ce in ce mai utilizate si in PC-uri de tip desktop.

De unde vine aceasta idee? De ce am folosi HDD-uri de laptop in sisteme desktop, avand in vedere ca sunt ceva mai scumpe decat cele standard de 3.5 inch? Ei bine vestea nu vine din partea utilizatorilor ci din partea producatorilor. Compania de cercetari de piata, IHS, crede ca cel putin 1 milion de HDD-uri de notebook vor fi livrate in sisteme desktop, incepand cu anul viitor. Pana in 2016 acest segment de unitati desktop cu HDD-uri de 2.5 inch este asteptat sa atinga cifra de 7 milioane de unitati. In 2013 sunt asteptate aproximativ 31 milioane de unitati, HDD-uri de 3.5 inchi in sistemele desktop iar in 2016 aproximativ 26 milioane de unitati de HDD de acelasi tip. In schimb acestea vor fi inlocuite cu cele de laptop de 2.5 inchi. De ce se va recurge la aceste mutari? Ei bine segmentul de PC-uri desktop All In One este vinovat.

„Avand o capacitate maxima de 1TB HDD-urile de 2.5 inch se dovedesc a fi foarte atractive pentru producatorii de PC-uri si noile generatii de All In One. Multe din aceste PC-uri au tendinta de a adopta HDD-urile de 2.5 inch, chiar si iMac-ul lui Apple, pana la TouchSmart de la HP, Seria 7 de la Samsung, IdeaCentre de la Lenovo, AiO de la ASUS, si sistemele all in one de la Vizio si Acer.” precizeaza Fang Zhang, analis pentru sisteme de stocare la IHS.

„Oportunitatea pentru unitatile de 2.5 inch va creste odata cu viteza acestora si de asemenea odata cu micsorarea diferentei de pret intre unitatile de 3.5 inch si cele mentionate mai devreme. Piata HDD-urilor de 2.5 inch va beneficia de o crestere de 4-5 ani pana cand SSD-urile cu densitate mare si un pret redus de achizitie vor deveni mai competitive”. a completat Fang Zhang.

Citește și: