Google vrea sa transmitem concerte prin Hangout

Google vrea sa transmitem concerte prin Hangout

Desi tot nu functioneaza in Romania, Google ofera posibilitatea utilizatorilor din alte tari de a face un Hangout pe Google+ si de a-l publica live pe YouTube sau Google+. Functia respectiva se cheama Hangouts on Air si foarte multi utilizatori au decis sa o foloseasca.

Google Hangout

In incercarea de a duce Hangouts on Air dincolo de prezentarea unor oameni cu un webcam, Google a mai dat drumul unei noi functii intitulata Studio Mode. Optimizand calitatea audio pentru captarea unui concert live cu mai multi membri ai unei formatii si mai multe instrumente, Google se distanteaza de ideea clasica de video chat si se apropie de servicii de streaming precum Ustream.

Desi este foarte usor sa activati Studio Mode la un hangout, modificand pe pagina de setari parametrul Voice in Studio, magia vine din faptul ca intreaga experienta audio este  considerabil imbunatatita si nu implica nici un fel de efort din partea celor care vizioneaza streamul. Practic, cei care sunt conectati sa vada un concert nu trebuie sa sea niciun click in plus pentru a profita de calitatea sporita, lipsa artefactelor audio si spatialitatea instrumentelor. Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba si pentru a vedea diferenta de calitate dintre cele doua moduri audio, urmariti clipul de mai jos.

Citește și: