Google vrea ca aplicatiile terte sa comunice mai bine cu Chrome pe iOS

Google vrea ca aplicatiile terte sa comunice mai bine cu Chrome pe iOS

Desi entuziasmul din partea publicului este teribil pentru noua versiune a browser-ului Chrome lansata de curand pe App Store-ul celor de la Apple, Google pare sa vrea mai mult de la platforma iOS.

Chrome

Pentru ca o simpla alternativa la Safari nu era suficienta pentru gigantul din Mountain View, Google a pus la dispozitia dezvoltatorilor cateva linii de cod. Scopul declarat al liniilor de cod pe care le gasiti aici este de integra intr-o aplicatie terta posibilitatea de a deschide un link direct in browser-ul celor de la Google. Codul respectiv verifica daca utilizatorul de iOS are sau nu instalat Chrome pe iPhone sau iPad, si in caz pozitiv, deschide link-ul din aplicatie direct in Chrome. Algoritmul folosit este asemanator sistemului prin care un atasament PDF la un Mail ofera posibilitatea de a fi deschis in diverse aplicatii Office, iBooks sau Adobe Reader.

Daca le ies socotelile baietilor de la Google, am putea sa vedem o explozie in rata de adoptie a unei dintre cele mai bune alternative la browserul Safari de pe iOS.

Citește și: