Google vrea ca aplicatiile terte sa comunice mai bine cu Chrome pe iOS

Google vrea ca aplicatiile terte sa comunice mai bine cu Chrome pe iOS
16:35 13.07.2012

Desi entuziasmul din partea publicului este teribil pentru noua versiune a browser-ului Chrome lansata de curand pe App Store-ul celor de la Apple, Google pare sa vrea mai mult de la platforma iOS.

Chrome

Pentru ca o simpla alternativa la Safari nu era suficienta pentru gigantul din Mountain View, Google a pus la dispozitia dezvoltatorilor cateva linii de cod. Scopul declarat al liniilor de cod pe care le gasiti aici este de integra intr-o aplicatie terta posibilitatea de a deschide un link direct in browser-ul celor de la Google. Codul respectiv verifica daca utilizatorul de iOS are sau nu instalat Chrome pe iPhone sau iPad, si in caz pozitiv, deschide link-ul din aplicatie direct in Chrome. Algoritmul folosit este asemanator sistemului prin care un atasament PDF la un Mail ofera posibilitatea de a fi deschis in diverse aplicatii Office, iBooks sau Adobe Reader.

Daca le ies socotelile baietilor de la Google, am putea sa vedem o explozie in rata de adoptie a unei dintre cele mai bune alternative la browserul Safari de pe iOS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI