15 iul. 2012 | 11:45

Google Translate pune cuvintele in propozitie

ACTUALITATE
Google Translate pune cuvintele in propozitie

Google Translate este cea mai populara unealta online pentru traduceri, cu toate aceastea este departe de a fi perfecta. Din fericire, cand banii nu sunt o problema – cum e cazul la Google, servicii precum acesta beneficieaza de upgrade-uri considerabile, care se reflecta intr-o performanta sporita.

translate

Incercand sa invete ceva de la dictionarele clasice, Google constatat in aceasta perioada ca multe cuvinte traduse sunt gresite sau inutile pentru utilizatori daca nu sunt puse intr-un context. Astfel a luat nastere ideea de a folosi volumele gigantice de traduceri din posesie intr-un mod si mai util decat pana acum. Impartind traducerile mentionate mai sus in propozitii si indexand cuvintele din interior, acum la fiecare cuvant tradus puteti vedea afisate si propozitii ce includ acel cuvant.

Pentru a explica mai bine noua functie si pentru a mai atrage atentia asupra catorva schimbari implementate in serviciu, un reprezentant Google a postat pe blogul companiei urmatoarele randuri: „Stiai ca mai mult de 5000 de cuvinte sunt sunt introduse anual in aplicatie anual? La Google suntem in permanenta curiosi in legatura cu noile cuvinte din jurul lumii, din toatele limbile. Din acest motiv si pentru a a intelege mai bine sensurile cuvintelor, ne-am decis sa observam cuvintele in habitatul loc lor natural.”

Ramane sa vedem cat de repede va fi adoptata noua functie Google Trainslate. Din punctul meu de vedere, utilizatorii inca sunt la etapa in care invata ca Google Translate poate traduce si site-uri intregi, nu doar cuvinte. Ramane sa vedem daca ma insel.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele