Google Search te lasa sa-ti exersezi caligrafia printr-un update

Google Search te lasa sa-ti exersezi caligrafia printr-un update

Intr-o perioada in care multe dintre update-uri vin cu functii ascunse si complexe, Google a lansat un update la modul in care cauti pe Google pe smartphone-uri, tablete si alte dispozitive cu ecran sensibil la atingere. Este intitulat Handwrite sau Scris de mana.

Google Handwritting

Handwrite este cea mai noua metoda de a introduce termeni pe Google pe langa clasica metoda de a scrie termeni printr-o tastatura. Gandit ca o metoda de a va exersa performantele caligrafice, pentru a profita de Handwrite este suficient sa activati functia omonima din pagina de configurare a cautarii.

Daca totul este in regula, in momentul in care veti accesa din nou pagina de cautare, in partea de jos veti avea o bara noua cu cateva butoane. Daca ati atins o singura data bara respectiva ati activat inputul prin desene, moment dupa care este suficient sa incepeti sa desenati litere pentru introducerea textului. Astfel au iesit din ecuatie atat cautarile vocale cat si necesitatea unei tastaturi fizice sau virtuale.

Infatisat ca un experiment, noul sistem este optimizat mai bine pentru Chrome, dar functioneaza si pe Safari. In rest, aveti nevoie de un terminal cu iOS 5.0 sau mai nou, Android 2.3 sau mai nou si tablete cu Android 4.0 sau Jelly Bean.

Din cele cateva teste realizate de mine, sistemul a functionat extrem de bine si, desi e loc de imbunatatiri, noua ideea are un aer proaspat pentru cautarile de pe terminale mobile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: