Google se intoarce in anii 60 – Mad Men Style

Google se intoarce in anii 60 - Mad Men Style

Intr-o perioada in care Google devine, din ce in ce mai mult, altceva decat un motor de cautare, un nou proiect ne aduce inapoi la originile fictive ale internetului.

Google 60 motor de cautare old school

Internetul nu mai e ce a fost acum 5 sau 10 ani. Nici computerele nu mai au nimic in comun cu sistemele de calcul de acum cateva zeci de ani. Incercand sa aduca in actualitate calculatoarele cu benzi de magnetofon, cartele si imprimante matriceale, un grup de de dezvoltatori au creat Google60.

Chiar daca nu exista Google in anii 60, proiectul de fata ti-l ofera intr-un format foarte apropiat de cel in care ar fi putut sa arate, in teorie, in urma cu 50 de ani. Ideea acestui proiect apartine lui Norbert Landsteiner, un programator care in urma cu cateva luni creease o interfata pentru Google asemanatoare cu un BBS, Buletin Board System de acum 30 de ani. In cazul de fata, Google60 contine doua elemente grafice si sonore foarte bine ancorate in realitate. In principiu este vorba de un computer IBM360 cu sunete de la un generator de cartele perforate IBM129.

Interesant este faptul ca intregul ansamblu functioneaza foarte bine. Puteti cauta cuvinte, puteti accesa sectiunea de stiri din Google sau puteti vedea imagini create in ASCI, rezultate la o cautare foto. Indiferent daca sunteti sau nu pasionat de calculatoarele de acum 50 de ani, creatia de fata este remarcabila.