Google se da batut in lupta cu tabletele

Google se da batut in lupta cu tabletele
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
11:30 06.09.2012

Desi nu ar trebui sa vina ca nici un fel de surpriza pentru cititorii de IT, dominatia iPad-ului in domeniul tabletelor a devenit atat de evidenta incat pana si Eric Schmidt a recunoscut ca Google ,,a venit prea tarziu”.

Google Eric Schmidt

In cadrul eveninmentului de lansare pentru cateva terminale noi de la Motorola, Eric Schmidt, fost CEO al Google, a iesit pe scena si a spus cateva cuvinte legate de performantele si popularitatea platformei Android.

La ora actuala se activeaza zilnic prin intermediul serverelor Google 1,3 milioane de dispozitive cu Android. Avand in vedere ca aceeasi cifra in luna februarie era egala cu 850.000, este evident ca platforma nu scade in popularite. Problema este ca nu acelasi trend sa aplica la tablete. Acestea din urma se activeaza zilnic in curtea Google doar in numar de 70.000, cu mult sub 10% in comparatie cu smartphone-urile ce ruleaza acelasi sistem de operare Android. In total, la nivel global exista momentan aproape 500 milioane de dispozitive  active cu Android, dintre care 80 de milioane au fost activate doar in ultimele 2 luni.

Ca o nota importanta in discurs ,,Am ajuns tarziu la ele” a fost prima afirmatie din partea unui oficial Google, referindu-se la tablete. Prin acesta se recunose esecul companiei in a produce un impact semnificativ in acest domeniu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI